40.000 IVS’er skal skifte selskabsform – se muligheder her
Snart nedlægges selskabsformen IVS. Se hvilke muligheder der er for de nuværende IVS selskaber.
Iværksætterselskaber har eksisteret siden 2014, men nu er det sikkert og vist at denne populære selskabsform snart er fortid. Den 19. marts skal lovforslag L 190, der skal afskaffe selskabsformen 1. behandles i Folketinget. Der er allerede flertal for loven, da både Regeringen og Dansk Folkeparti bakker op. Derfor er det ganske sikkert, at IVS snart er fortid og vi kan nok regne med at loven vil være vedtaget omkring april 2019.
Herefter kan der ikke oprettes nye IVS, og de eksisterende IVS skal afvikles inden for 2 år fra den dato. Det vil sige de senest skal afvikles omkring april 2021, men mange selskaber vil nok gøre det i forbindelse med årsregnskabet i starten af 2021.
Hvilke muligheder er der for mit IVS?
Ifølge CVR registret eksisterer der lige nu omkring 40.000 IVS i Danmark, som er aktive. Alle disse skal altså finde en løsning inden 2021, fordi ellers vil deres selskab blive tvangsopløst.
Det oplagte er at der opspares 40.000 kroner i kapital i selskabet, så det kan omdannes til et ApS i stedet. Du skal altså overføre en del af de næste års overskud til selskabets kapital, så det består af 40.000 kroner. Så skal du lave en Generalforsamling, hvor det skal vedtages at selskabet skal omdannes til et ApS og du skal have en revisor til at lave en revisorerklæring der viser at de 40.000 kroner er til stede.
Hvis du ikke kan nå at opspare de 40.000 kroner, så må du lave dit IVS om til et personligt selskab. Er du kun dig selv, så vil det oplagte her være en Enkeltmandsvirksomhed. Hvis I er flere, vil det være et I/S.
Det er desværre kun disse muligheder du har, fordi du kan ikke beholde dit IVS. Hvis du ikke vil omdanne dit selskab, så må det lukke. Det sker helt automatisk, hvis du ikke omdanner dit IVS.