Kviklån i 2019 – En jungle at finde rundt i

Et tema for Forbrugerblog.eu i 2019 bliver at forsøge at skabe mere overblik over kviklån, som efterhånden er blevet en jungle at finde rundt i.

Der er mange penge i Kviklån. For dem der udbyder dem altså. For forbrugerne er disse lån nogle af de dyreste du kan komme i nærheden af, og nogle kommer aldrig af med dem igen. Flere kviklånsudbydere har været i Forbrugerombudsmandens søgelys, blandt andet for ikke at oplyse ordentlig på forhånd, hvad lånet egentlig går ud på og hvad det koster.

Kviklånfirmaer omgår reglerne

Der blev i maj 2017 vedtaget nye regler for kviklån. I disse regler blev der indført en obligatorisk tænkepause på 48 timer, fra et kviklån blev ansøgt og før det kunne udbetales. Denne tænkepause kunne sikre, at et kviklån ikke var en impulside og at forbrugeren havde gennemtænkt konsekvenserne ordentligt.

Men denne regel omgik flere kviklånsfirmaer, ved blot at lave deres kviklån om til kreditter i stedet. Produktet var nøjagtig den samme, men blev nu teknisk set kaldet en kredit. Så kunne de omgå tænkepausen, og fortsat udbetale lån med det samme de var blevet ansøgt.

Firmaer der tjener penge på at tjene penge på at tjene penge på andre

Siden hen er der kommet mange flere kviklån. Hvis du søger på kviklån i Google kommer der hundredevis af tjenester frem som du kan vælge imellem. Faktisk så mange så du ikke aner hvilke der har reelle hensigter og hvilke du helst skal undgå.

Jeg fandt også ud af at en del tjenester på overfladen ligner et lånefirma, men når man dykker dybere finder man ud af at de ikke selv udbyder lån. De formidler i stedet for lån på vegne af de rigtige lånefirmaer. Med andre ord tjener de altså penge på at formidle lån videre til dem der låner ud.

For at det ikke skulle være løgn, fandt jeg også en del tjenester der formidler lån videre til andre, som så formidler lånet videre engang til til den rigtige låneudbyder. Altså bliver lånet formidlet gennem mange led, der allesammen skal tjene penge. Det er blevet et kæmpemarked.

Forskel i anmeldelser på Facebook og Trustpilot

Jeg har også bemærket at der er stor forskel i de anmeldelser der findes fra kunder på Facebook og Trustpilot. Kigger du på Facebook vrimler det ofte ind med kritik, mens anmeldelserne på Trustpilot næsten alle giver 5 stjerner og låneudbyderne har gennemsnitlig fået 5 stjerner.

Trustpilot har tidligere været mistænkt og kritiseret for at firmaerne kan betale for at få slettet dårlige anmeldelser. Ligeledes har der tidligere været mistænkt at nogle lånefirmaer laver kunstige anmeldelser og bekræfter dem som at være deres kunder.

Dette vil jeg sætte mere fokus på i 2019, hvor vi vil gennemgå hvilken kritik kviklåneudbyderne faktisk får af kunderne, og sætte fokus på den forskel der er på anmeldelserne.

Her er målet for 2019

Jeg vil forsøge i 2019 at skabe mere overblik over kviklånindustrien. Jeg vil lave anmeldelser at nogle af kviklånudbyderne hvor du kan se hvad de tilbyder, hvad det koster og hvem der faktisk står bag. Bagmanden bag kviklånet kan man finde ved at læse på selve hjemmesiden, i CVR registret eller på DK-hostmaster.

Du kan for eksempel allerede nu se denne liste med kviklånsudbydere i Danmark. Og her finder du en liste der forsøger at sammenligne priserne på dem.

Hvis du har nogle tips, ideer eller spørgsmål er du meget velkommen til at skrive en kommentar til en artikel, så vil jeg forsøge at svare. Du må også gerne dele dine erfaringer med det enkelte kviklån, hvis du har prøvet det. Det kan nemlig komme til gavn for andre.

Obs: Denne blog finansieres af reklamer fra blandt andet Google AdSense, hvilket betyder du her kan se reklamer du også kan se på Google eller på de fleste hjemmesider. Jeg har ikke indflydelse på hvilke reklamer der vil blive vist gennem disse, da disse afhænger af en algoritme udfra dine interesser, men hvis en kviklånsudbyder reklamerer i Google kan de også blive vist her. Til gengæld vil der på denne blog ikke komme direkte links til nogle kviklånudbydere og ej heller reklamer fra dem, som jeg har indflydelse på. Min opfordring er at lade være med at klikke på disse reklamer, og lad være med at optage et kviklån.

5 1 vote
Article Rating

Andreas Andersen

Forfatter og grundlægger af IT-blogger.dk, der har blogget om IT-emner siden 2012. Findes på Mastodon på @aphandersen@ansico.dk

You may also like...

Abonner
Giv besked ved
guest

0 Comments
mest stemt på
nyeste ældste
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x