Tekage – den nemmeste og hurtigste kage
En tekage er en af de nemmeste kager at lave. Her er den opskrift jeg bruger.
Jeg har gennem tiden delt nogle få af de bedste opskrifter, som jeg ofte bruger. Den kommende tid vil jeg gerne dele flere af de opskrifter jeg selv bruger. Dels fordi jeg så selv har nem adgang til at finde opskriften igen, men også fordi jeg gerne vil dele den med dig. Du er meget velkommen til selv at bidrage med tips og tricks til opskrifter eller spørgsmål i kommentarerne nederst.
Denne kage hedder en tekage, og det har egentlig ikke så meget med tekage, andet end at man vist spiser den til en kop te 🙂 Den stammer fra min barndom og er en meget simpel kage, så kan være lækker at lave.
Her er de ingredienser du skal bruge:
- 3 æg
- 225 g. sukker
- 75 g. smør
- Reven citronsskal og saft (kan også være appelsin)
- 200 g. mel
- 1 tsk. bagepulver
- 1 dl. mælk
Til glasuren skal du bruge flormelis, citronsaft, reven citronskal og vand i passende mængder. Husk her at bruge kold vand til en varm kage og omvendt.
Du laver selve kagen på følgende måde:
- Pisk æg og sukker sammen.
- Alt andet røres i, undtagen mel og smør.
- Rør til sidst mel og smør i.
- Bages ved 175 grader i ca. 45 minutter.