Alternativer til Facebook – uden censur

Flere brugere ønsker et alternativ til Facebook – i nogle tilfælde fordi de mener Facebook censurerer deres indhold. Se alternativer her.

De seneste år er Facebook blevet mere opmærksom på at fjerne dårligt indhold fra deres platform. Det drejer sig især om Falske nyheder, misinformation samt generelt hadeopslag og andre opslag som Facebook ikke mener skal være på mediet.

Konsekvensen hvis man deler denne type indhold kan være at indholdet bliver fjernet eller at man får en karantæne fra Facebook. I dag kom det for eksempel frem at partilederen for Stram Kurs Rasmus Paludan har fået en karantæne på 30 dage fra Facebook, fordi han delte et hadeopslag.

Er det i orden at Facebook gør det?

Ja, det er det jo i princippet, fordi det er jo Facebooks platform og derfor også dem der bestemmer hvad der skal være tilladt på deres platform. Men samtidig medfører dette også en række problemstillinger, det er vigtig at være opmærksom på.

En af de problemstillinger man kan pege på er, at det jo snart er valgkamp og det betyder jo at Rasmus Paludans karantæne kan betyde at han ikke får samme muligheder for at markedsføre sin valgkamp som andre politikere. Man kan være enig eller uenig i hans politik, men i princippet kan det godt være et demokratisk problem. Især fordi det jo ikke er en lov der medfører denne “forskelsbehandling”, men en amerikansk virksomhed, nemlig Facebook. Er det i orden at vi overlader det ansvar til dem?

Hvad er alternativerne?

Netop den form for censur kan man også være enig og uenig i. Men et faktum er at der er flere der vælger at skifte fra Facebook til et andet socialt medie, for at undgå censur.

Et af de populære alternativer er MeWe, som selv har slået sig op som et alternativ til Facebook. Her præges de mest aktive medlemmer netop at være personer, som deler indhold der ikke nødvendigvis var gået hos Facebook.

En af de andre sociale medier folk vælger er det russiske VKontakte. Det er nok ikke fordi man skal regne med at der er mindre censur her. Men nogle flytter simpelthen bare over på den platform, for at undgå Facebooks dominans.

Endelig ser det også ud til at Diaspora er en af de alternativer som folk flytter over på.

Det er dog et faktum, at uanset hvilken platform du vælger, så er det platformen der bestemmer hvad der skal være på netværket, og du kan i ethvert tilfælde få det fjernet.

En helt anden mulighed er derfor at du laver dit indhold på en WordPress hjemmeside i stedet for, og så poster link til dette på de forskellige sociale netværk. Du får en WordPress hjemmeside ved at købe et webhotel med et domæne, og så med 1-klik installeren installerer du WordPress og så er du igang.

Jeg er nok i højere grad begyndt på netop at skrive mit indhold på WordPress, og så i stedet poste det på diverse sociale medier.

Hvordan sikrer du dit indhold, og mener du det er rimeligt at Facebook udviser censur? Skriv gerne din holdning i en kommentar.

0 0 votes
Article Rating

Andreas Andersen

Forfatter og grundlægger af IT-blogger.dk, der har blogget om IT-emner siden 2012. Findes på Mastodon på @aphandersen@ansico.dk

You may also like...

Abonner
Giv besked ved
guest

6 Comments
mest stemt på
nyeste ældste
Inline Feedbacks
View all comments
Stegemüller siger:

Jeg skriver mit indhold på min selfhostede WordPress-blog og linker til nye indlæg på Facebook. Herudover har jeg en mailingliste, som brugerne kan tilmelde sig, så de får en mail, hver gang der er en ny post.

Det er en rigtig god ide, det er det samme jeg gør. På den måde har man selv kontrol over det indhold man skaber, men får stadig den udbredelse der er godt ved de sociale medier.

Poul Erik Bendtsen siger:

Hvordan kommer man på wordpress

Hej Poul, jeg har lige svaret dig lidt længere nede.

Poul Erik Bendtsen siger:

Hvordan kommer man på worldpress?

Hej Poul!

Du tænker hvordan du får en WordPress side, hvor du så selv kan skrive indlæg? Her skal du købe et webhotel og et domæne (koster under 300 kroner pr. år), og så via 1-klik installeren installere WordPress. Jeg skrev sidste år om hvordan du gør dette ved Unoeuro (en udbyder af webhoteller):

https://www.it-blogger.dk/begynderkursus-til-wordpress-2019/

Hvis du har flere spørgsmål til det skriver du bare.

Mvh. Andreas

6
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x