Backup af webhoteller – hvem skal jeg vælge?

Backup er meget vigtig for dit webhotel. Det kan redde alt hvis du bliver hacket eller laver en fejl. Her får du et overblik over det backup webhoteludbydere tilbyder.

Meebox

Meebox er en af de billigste og bedste udbydere af webhoteller, som jeg helt klart kan anbefale. Her får du meget for pengene. Backup er en af de ting.
Meebox tager nemlig backup dagligt, så det er muligt at kunne få en backup, hvis du f.eks. bliver hacket. Herudover har Meebox jo cPanel der inkluderer en af de mest omfattende 1-clickinstalleringer. Ved disse installeringer kan man ofte aktivere at man ønsker at der bliver taget backup af ens system.
Den backup der bliver taget, bliver automatisk gemt i 7 dage, så du kan ikke få en backup der er mere end 7 dage gammel. Derfor er det vigtigt at tjekke løbende om din webside er blevet hacket og er det tilfældet, så reagere med det samme. Herudover kan det være en god ide at du også selv tager backup.
Backup er inkluderet i alle webhoteller fra Meebox.

Unoeuro

Unoeuro er en anden billig og rigtig god udbyder. De tilbyder også backup af dit webhotel og denne backup gemmes i flere uger – dvs. længere end hos Meebox. Der er også tale om en daglig backup.
Til gengæld tager Unoeuro et gebyr, hvis det er dig der er skyld i fejlen. Jeg tror bl.a. dette kan omfatte hvis kun din hjemmeside bliver hacket og ikke generelt et helt webhotel hos Unoeuro.
Gebyret er på 25 euro, hvilket altså er knap 200 kroner. Men det er jo heller ikke meget for at redde din hjemmeside.
Backup er inkluderet i alle webhoteller fra Unoeuro.

Gigahost

Gigahost meddeler at de under normale omstændigheder tager backup, men at en egentlig backup af dit webhotel ikke er en del af produktet. Derfor er det en god ide altid selv at tage backup her.

One.com

One.com har også daglig backup inkluderet i alle deres webhoteller.

Sådan tager du selv backup med plugin

Det er altid en god ide selv at tage backup af dit webhotel. Så styrer du selv hvad du vil have taget backup af og hvor tit. Du bør både tage backup af dine filer på webhotellet og din MySQL database.
Hvis du har installeret WordPress kan du installere web plugin der kan tage backup. Et eksempel på et sådan plugin er BackWPup, som automatisk kan tage backup af både filerne og databasen. Denne kan den så efterfølgende enten gemme på webhotellet, Dropbox eller sende pr. mail.
Du bør aldrig gemme backup’en på samme webhotel, da hvis det bliver hacket, kan den jo også blive kompromiteret. Det bedste er derfor f.eks. at tage en backup til Dropbox.

Sådan tager du manuel backup

Hvis du ikke kan anvende et plugin kan du altid tage manuel backup. For at tage backup af filerne anvender du blot dit FTP program (f.eks. Filezilla) og kopierer simpelthen alle mapper og filer på webhotellet over på din computer.
For at tage backup af MySQL databasen, skal du logge ind på PHPMyAdmin. Så vælger du den database du gerne vil eksportere og vælger “Export” i toppen. Så vælger du alle tabeller ved at trykke CTRL+A. For at vælge et interval kan du også klikke på den første og den sidste i rækken, mens du holder SHIFT inde. For at vælge enkelte elementer kan du holde CTRL inde, mens du klikker på dem.
Så vælger du SQL som format og “File” som output og trykker Go.
Se i øvrigt her en liste over forskellige webhoteller jeg kan anbefale.

0 0 votes
Article Rating

Andreas Andersen

Forfatter og grundlægger af IT-blogger.dk, der har blogget om IT-emner siden 2012. Findes på Mastodon på @aphandersen@ansico.dk

You may also like...

Abonner
Giv besked ved
guest

1 Comment
mest stemt på
nyeste ældste
Inline Feedbacks
View all comments
Brian siger:

Der er ikke længere backup af One.com, medmindre man betaler 16 DKK/md, eller tager Professional Plus pakken til 55 DKK/md

1
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x