Befordringsfradrag – Sådan beregner du det

I denne artikel ser vi hvad befordringsfradrag (kørselsfradrag) er og hvordan du selv kan beregne det.

En af de fradrag som Skat ikke automatisk inkluderer på din årsopgørelse er befordringsfradraget. Det kaldes også for kørselsfradraget, og er et slags pendlerfradrag, som giver dig et skattefradrag jo længere du har til arbejde.

Hvor meget befordringsfradrag du får, afhænger af hvor du bor i landet, hvor meget du tjener og hvor langt du har til arbejde.

Som udgangspunkt er der følgende satser for befordringsfradrag (i 2020):

  • Befordringsfradrag 0-24 km: Intet fradrag
  • Befordringsfradrag 25-120 km: 1,96 kr./km
  • Befordringsfradrag > 120 km: 0,98 kr./km

Du får befordringsfradrag for hver dag du skal på arbejde, og det beløb du skriver på årsopgørelsen er summen af befordringsfradrag for alle arbejdsdage i løbet af året.

For at beregne det, skal du først vide hvor mange km du har til arbejde. Her skal du som udgangspunkt bruge den mest effektive rute, så her vil jeg anbefale at du beregner afstanden på Google Maps.

Lad os antage at du har 20 km mellem hjem og arbejde. Hvis det er tilfældet kører du samlet set 40 km hver dag til og fra arbejde. For at beregne befordringsfradraget for den dag, er de første 24 km gratis, og du får kun befordringsfradrag herefter. Det betyder at du får kun befordringsfradrag for de sidste 16 km og her får du satsen på 1,96 kr. Du får altså et fradrag for hver arbejdsdag på 16 km * 1,96 kr./km hvilket er 31,36 kr.

Det skal du regne for hver arbejdsdag du har. Hvis du kun har én arbejdsdag, kan du bare gange det med antallet af arbejdsdage. Det er 221 arbejdsdage i 2020, så her ville du altså få 221 * 31.36 kr. = 6931 kr. Med andre ord skal du skrive 6931 kr. under befordringsfradrag.

Befordringsfradrag for yderkommuner

Der er specielle satser for visse yderkommuner, hvis du arbejder her. Her får du 1,96 kr./km også selvom du kører over 120 km til arbejde. Det kan altså betale sig at pendle til disse yderkommuner.

Det er kommunerne Brønderslev, Frederikshavn, Hjørring, Jammerbugt, Læsø, Morsø, Norddjurs, Skive, Struer, Sønderborg, Thisted, Tønder, Vesthimmerland, Aabenraa, Bornholm, Faaborg-Midtfyn, Guldborgsund, Langeland, Lolland, Odsherred, Samsø, Slagelse, Svendborg, Vordingborg, Ærø og øerne Aarø, Baagø, Egholm, Endelave, Hjarnø, Mandø, Nekselø, Orø, Sejerø og Tunø hvor du kan få dette ekstra befordringsfradrag.

Ekstra befordringsfradrag ved lav indkomst

Hvis du har en lav indkomst under 284.300 kr. Det er ikke noget du skal beregne selv, fordi Skat tillægger det automatisk det fradrag du selv indtaster.

Hvis du kører sammen med andre, får du også befordringsfradrag og det samme gælder hvis du kører med offentlig transport. Det er alene afstanden der gælder for om du skal have fradrag.

Beregn på Skat.dk

Der findes en beregner indbygget i forskudsopgørelsen og årsopgørelsen på Skat.dk og den er for mange nok nemmest at bruge. Den kan du også finde her.

Her indtaster du bare din adresse for arbejde og hjem og antal arbejdsdage, og så beregner den selv dit befordringsfradrag.

Hvis du har nogle spørgsmål til befordringsfradrag er du meget velkommen til at skrive en kommentar nedenunder.

0 0 votes
Article Rating

Andreas Andersen

Forfatter og grundlægger af IT-blogger.dk, der har blogget om IT-emner siden 2012. Findes på Mastodon på @aphandersen@ansico.dk

You may also like...

Abonner
Giv besked ved
guest

0 Comments
mest stemt på
nyeste ældste
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x