Billigste Indboforsikring 2019
I denne artikel vil jeg foretage et pristjek på forskellige indboforsikringer i Danmark, og her fortælle dig resultatet. Se hvem der er det billigste indboforsikring her.
Indboforsikring er jo den forsikring du har i tilfælde af brand eller tyveri af dit indbo. Samtidig er det også en ansvarsforsikring, som bl.a. dækker hvis man kommer til at ødelægge andres ting. Jeg pristjekker altid forsikringer hvert år, og i denne artikel kan du følge med i mit pristjek af indboforsikring for 2019. Artiklen vil løbende blive opdateret, som jeg indhenter nye tilbud.
På nuværende tidspunkt har jeg en indboforsikring gennem GF Forsikring. Men da jeg for nylig har afsluttet uddannelse, er der tale om en særlig studieforsikring. Det betyder at den er ikke sammenlignelige med andre indboforsikringer, og jeg skal under alle omstændigheder ud og finde en ny forsikring.
Hvad er dine behov for forsikring?
Inden du går ud og indhenter et tilbud på forsikring, er det vigtigt at klarlægge hvad dine behov er. Jeg vil her komme med nogle eksempler.
For det første vil du skulle angive en adresse hvor du bor. Forsikringsselskabet vil nemlig kigge på hvilken type bolig det er, hvor stor er den, hvilket område ligger det i og mange andre ting omkring din adresse. Det vil også have betydning, om du står i RKI registret eller ej. Står du i RKI registret, kan det altså godt betyde din forsikring bliver dyrere. Så har det også betydning hvorvidt du har anmeldt skader på din nuværende indboforsikring tidligere. Ofte vil grænsen være inden for de seneste 3 år.
Du skal så klarlægge hvad forsikringen skal dække. Et eksempel på en beskrivelse af dine behov kan være følgende:
- Forsikringen skal dække Brand, El-skade, Tyveri og hærværk, Vejrskade, Udstrømning, Færdselsskade, Skade på bagage i udlandet, Psykologisk krisehjælp, Ansvar og Retshjælp.
- Forsikringen skal ikke dække Pludselig skade, Elektronikskade og Udvidet cykelskade.
- Forsikringssummen for ting er minimum 50.000 kr./ting.
- Forsikringssummen for penge og lignende er minimum 25.000 kr./skade.
- Forsikringssummen for cykler er minimum 10.000 kr./cykel.
- Forsikringssummen for designmøbler er minimum 100.000 kr./skade.
- Forsikringssummen for smykker er minimum 100.000 kr./skade.
- Forsikringssummen for guld og sølv er minimum 100.000 kr./skade.
- Forsikringssummen for personskade er minimum 10 millioner kr./skade.
- Forsikringssummen for tingskade er minimum 3 millioner kr./skade.
- Forsikringssummen for retshjælp er minimum 200.000 kr./tvist.
- Forsikringssummen for tyveri uden for boligen er minimum 50.000 kr./skade.
- Forsikringssummen for tyveri af tyvetækkelige ting i boligen når der ikke har været forsvarligt aflåst er 50.000 kr./skade.
- Forsikringssummen for åbenlyst tyveri af guld, sølv, smykker, perler og ædelstene er 25.000 kr./skade.
- Selvrisikoen er 1.500 kr./skade.
Det er altså nogle af de ting du skal tænke over når du skal indhente en pris på forsikring.
Har du nogle fordele du kan udnytte?
Det er også vigtigt at du får styr på, om du har nogle fordele du kan udnytte. Ved en bilforsikring er det for eksempel din anciennitet. Ved indboforsikring kan det være at du kan få en billigere forsikring gennem din fagforening eller a-kasse.
Eller måske du kan opnå en samlerabat, ved at samle flere forskringer i samme forsikringsselskab. Generelt skal du som tommelfingerregel dog regne med at det ofte bedre kan lønne sig at shoppe efter den billigste pris på den enkelte forsikring, end at udnytte en samlerabat.
Hvad er den billigste indboforsikring?
Her er resultatet for priser jeg har indhentet fra forskellige forsikringsselskaber.
- Alm. brand 1.568 kr./år
- Tryg 1646 kr./år
- GF Forsikring 1673 kr./år
- Min nuværende forsikring (GF Forsikring Studieforsikring) 1843 kr./år
- Gjensidige 2058 kr./år
- Alka forsikring 2259 kr./år
- Codan 2396 kr./år
Hvis du selv har nogle spørgsmål eller tips til gode forsikringsselskaber, er de meget værdsatte, hvis du skriver dem i en kommentar nedenunder.