Blomkåls couscous med sukkerærter og tamari
Her er en god opskrift på Blomkåls couscous med sukkerærter og tamari som egentlig stammer fra Årstidernes måltidskasser. Det smager rigtig god og mætter fint.
Det skal du bruge
- 1, reven skal og saft lime
- ½ bundt purløg
- olivenolie
- 1 bæger couscous
- salt og peber
- ½ bakke sukkerærter
- ½ blomkål
- ½ bakke østershatte
- 1 brev tamari
- 2 fed hvidløg
Sådan gør du
Couscous
- Kom couscous i en skål, tilsæt 2,5 dl kogende vand, salt og 2 tsk. olie, dæk skålen med film og lad den trække i 5-10 minutter.
- Rør couscous´en løs med en gaffel.
- Riv skallen af limefrugten og bland den i couscous’en sammen med lidt limesaft.
- Lad couscous´en afkøle let.
Grøntsager
- Skyl og afdryp grøntsagerne.
- Pil hvidløg og rens svampene.
- Riv blomkål til smulder på et råkostjern og kom det i en skål.
- Vend den afkølede couscous i.
Dressing
- Rør en dressing af resten af limesaften, 1 fed presset hvidløg, ½ brev tamari, salt, sort peber og olivenolie.
- Hæld dressingen over blomkålscouscous’en og smag til med salt og peber.
- Snit purløget fint og vend det i.
Svampe og sukkerærter
- Nip sukkerærterne og del østershattene i mindre stykker.
- Snit hvidløg i fine tern.
- Steg svampene gyldne på en varm pande i lidt olie.
- Tilføj sukkerærter og hvidløg og steg endnu et par minutter.
- Smag til med tamari.
Servér blomkålscouscous i store skåle og top med stegte svampe og sukkerærter. Dryp evt. med ekstra tamari.