Blomkålsris med bagt torsk og lynstegt grøn topping
Her er så den første low carb opskrift på min blog, som er inspireret af en opskrift fra årstiderne. I stedet for brune ris, har jeg dog lavet nogle blomkålsris for at sænke niveauet af kulhydrater i retten.
Retten består af hjemmelavede blomkålsris m. bagt torsk og grøn topping af grøn peber, chili, squash, løg og citrongræs.
Det skal du bruge
1/2 – 1 chili
1/2 – 1 citrongræs
olivenolie
1 blomkålshoved
1 squash
1 grøn peber
salt og peber
1 pakke torskefisk
50 g skalotteløg
1 bakke små salatblade
Sådan gør du
Grøn topping
- Pil og hak løget.
- Hak grøn peber og squash i store tern.
- Hak citrongræs. Her skal du kun bruge den del der er i midten, dvs. du skærer det hårde stykke af ved roden hvor du ikke kan stikke en negl i og også spidsen af bladene, hvor der ikke er så meget smag. Så hakker du meget fint det midterste stykke, hvor du straks får en duft af citron.
- Hak chili fint.
- Det hele steges ca. 4 minutter på en varm pande og blandes med de små salatblade til en salat.
Blomkålsris
- Pil blade af blomkålet og vask det.
- Skær ud i nogle meget store stykker (så du kan håndtere dem) og riv blomkålet på et rivejern, på den grove side, så du får fine blomkålsris.
Torsk
- Rens og ordn fisken så der ikke er ben.
- Skær torsken ud i 4 lige tykke stykker.
- Vend fisken i en anelse olie og drys med salt og peber.
- Læg dem i et fad og bag dem ved 160 grader i ovnen i ca. 12 minutter så den er lige akkurat gennembagt.
Server blomkålsris med grøn topping og et stykke torsk til hver. Der er til ca. 4 personer.