Cillys brunkager – Sønderjyske brunkager
Her får du en opskrift på sønderjyske brunkager.
Jeg har gennem tiden delt nogle få af de bedste opskrifter, som jeg ofte bruger. Den kommende tid vil jeg gerne dele flere af de opskrifter jeg selv bruger. Dels fordi jeg så selv har nem adgang til at finde opskriften igen, men også fordi jeg gerne vil dele den med dig. Du er meget velkommen til selv at bidrage med tips og tricks til opskrifter eller spørgsmål i kommentarerne nederst.
Dette er en opskrift på brunkager fra min barndom. Du skal bruge følgende ingredienser:
- 750 g. mel
- 375 g. smør
- 375 g. brun farin
- 375 g. sirup
- 3/4 tsk. potaske
- ca. 1 pose kanel
- 3 tsk. nelliker
- Hakkede mandler
- Reven citronskal
Du laver dejen på følgende måde:
- Smelt sirup, brun farin og smør og afkøl i et stort fad.
- Put reven citronskal og krydderier i. Potaske røres forsigtigt ud i koldt vand.
- Rør mel i og alt formes til en pølse.
- Prop dejen i fryseren.
- Når den er frosset skæres den ud i tynde skiver. Man kan med fordel bruge en gammeldags rugbrødsskærer.
- Bag dem ved 200 grader i ca. 10 minutter.