Dashlane – God Password manager
Det er altid en god ide at benytte en password manager. Her kigger vi på Dashlane der er en god password manager, du kan prøve.
For nyligt skrev jeg om den password manager der er indbygget i Google Chrome. Det er en udemærket gratis password manager, som oven i købet er godt beskyttet af dit Google login, hvor du kan slå 2-trinsbeskyttelse til. Nu har jeg i denne artikel kigget nærmere på Dashlane, der er en af de password manager der ofte bliver fremhævet og anbefalet.
En password manager er jo et program eller en app, hvor du kan gemme alle dine passwords. Samlingen af passwords bliver så beskyttet i app’en af et samlet password. Fordelen er at du så ikke skal huske alle de mange passwords, men kun et. Herudover kan du have et forskelligt password til hver side du skal bruge et password til, og du kan gøre dem mere komplicerede fordi du ikke behøver at huske dem. Med andre ord er det en rigtig god ide at have en password manager.
Når du skal vælge en password manager, er det vigtigt at undersøge hvad sikkerheden er ved selve password manageren. Hvor god er den til at holde dine passwords sikre? Kan den hackes? Og så skal den jo helst være så nem som muligt, så passwordet evt. selv udfyldes når du besøger en side med login eller i hvert fald nemt kopieres. Ellers kommer du ikke til at bruge den.
Dashlane fås gratis, men…
Der findes en gratis udgave til Dashlane, men du vil sandsynligvis have brug for betalingsversionen. Lad os lige kigge nærmere på priserne.
I den gratis version af Dashlane kan du gemme alle de passwords du har brug for. Du kan nemt ændre dine passwords og du kan også generere sikre passwords gennem app’en.
Men du kan ikke synkronisere passwords mellem enheder og der er ikke umiddelbart nogen backup af dine passwords. Dette kræver nemlig at du betaler 3,33 dollars pr. måned eller cirka 250 kroner pr. år. Det er selvfølgelig ikke alverden, men jeg synes så også at den skal bevise den er mere værd end for eksempel Google Chrome, som du kan få gratis.
Passwords er nemt at bruge
En af de alt afgørende egenskaber ved en password manager er at den skal være let at bruge. Her ser Dashlane ud til at opfylde det krav.
Når du skal logge ind et sted, kommer Dashlane automatisk frem med passwordet. Og du kan også bruge Dashlane til at huske dine kreditkortoplysninger, så du ikke skal finde dankortet frem når du handler.
Det er nemt at skabe stærke passwords i app’en, og det er en fordel. Det betyder nemlig du får en høj sikkerhed for at nogen ikke hacker din konto.
Du får besked når et site får stjålet data
Det sker ofte at et site bliver hacket og passwords stjålet. Det er for eksempel sket for Yahoo, LinkedIn og Adobe og det kan ske for hvem som helst.
Her er Dashlane smart, fordi den giver automatisk besked hvis en af de sider du har et password hos bliver hacket. Så bliver du simpelthen bedt om at skifte dit password med det samme. Nemmere kan det ikke være.
Dashlane er umiddelbart et godt alternativ til den gratis password manager der findes i Google Chrome. Den virker smart og nem at bruge. En fordel er at den giver besked, når et site du bruger bliver hacket. En ulempe er at den koster penge, hvis du ønsker synkronisering til andre enheder. Herudover synes jeg det er svært at finde information om, hvor sikre ens passwords rent faktisk er i Dashlane.