Easee vil relancere ladestander under nyt navn

Den norske ladestandervirksomhed Easee har måske fundet en vej ud af problemerne. De pønser på at relancere ladestander under nyt navn og med ny dokumentation.

Den populære ladestandervirksomhed Easee er kommet i problemer, efter de svenske sikkerhedsmyndigheder Elsäkerhetsverket udstedte et salgsforbud over deres ladestandere. Siden er de også kommet i søgelyset hos de norske og hollandske myndigheder, og for nylig meddelte de at de var gået i betalingsstandsning og nu har behov for nye investorer. Elsäkerhetsverket ser ikke ud til at være villige til at komme Easee i møde, selv efter de har sendt dem en stor rapport med ny dokumentation for ladestandernes sikekrhed. Men nu kommer Easee’s grundlægger Jonas Helmikstøl med et mulig bud på en løsning.

Elsäkerhetsverket har i deres bekymring givet udtryk for at det ikke er dokumenteret grundigt nok, at produktet lever op til de sikkerhedskrav der er til en ladestander. Netop manglen på dokumentation har Easee også erkendt, selvom de står fast på at produktet i sig selv ikke fejler noget. De overvejer derfor at relancere det samme produkt, men under et nyt navn og med en ny dokumentation der kan overholde EU reglerne. Ved at gøre det håber de at Elsäkerhetsverket vil undlade at kræve at de retter de mange eksisterende ladestandere, fordi hvis det krav kommer vil det koste millioner.

Jonas Helmikstøl siger til Teknisk Ukeblad at kunderne skal ikke frygte at Easee ender med at gå konkurs, selvom de nu er gået i betalingsstandsning, har fyret en masse ansatte og leder efter nye investorer. Han fortæller de har godt styr på økonomien, men selvfølgelig kan risikere at der dukker flere problemer op. Her henviser han måske til det tilfælde at Elsäkerhetsverket kræver at de retter alle eksisterende installationer, eller at salgsforbuddet breder sig til hele EU.

Easee har sat mæglervirksomhederne Sparebank 1 Markets og ABG Sundal Collier på opgaven at skaffe nye investorer, som kan skyde penge ind i virksomheden. De håber at de allerede inden sommeren kan få skudt mellem 150 og 300 millioner kroner ind, og mindst en milliard over sommeren. På nuværende tidspunkt skulle virksomheden have en leverandørgæld på et par hundrede millioner kroner, det har de i hvert fald udtalt til mediet DN.

5 1 vote
Article Rating

Andreas Andersen

Forfatter og grundlægger af IT-blogger.dk, der har blogget om IT-emner siden 2012. Findes på Mastodon på @aphandersen@ansico.dk

You may also like...

Abonner
Giv besked ved
guest

0 Comments
mest stemt på
nyeste ældste
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x