Farsbrød med bacon og frugt
Aftenens mad var farsbrød viklet ind i bacon og med ovnstegte kartofler og frugtkompot til. Det var rigtig lækkert og nemt at lave.
Ingredienser til farsbrød:
- 500 g hakket kalve og svinekød
- 1 revet løg
- 2 spsk. rasp
- 1½ dl mælk
- Bacon
- Timian
- Salt og peber
Ingredienser til ovnstegte kartofler:
- Kartofler
- Smør
- Salt og peber
Ingredienser til frugtkompot:
- 2 pærer
- ½ pose svesker
- Citron
- Bacon
- salt
- 1 grøntsagsboullion i 1 L vand
Sådan laver du alle tingene:
- Bland alle ingredienser til farsbrødet (undtagen bacon) og rør godt rundt til du har en ensartet masse.
- Stil blandingen i køleskabet i minimum ½ time.
- Skræl kartoflerne og skær dem ud i både.
- Kartoflerne puttes i et fad og små smørklumper lægges over.
- Strø lidt salt og peber over kartoflerne og stil dem i ovnen ved 175 grader.
- Skær pærerne ud i store tern med skræl på og kom dem i et fad.
- Skær sveskerne i halve og put dem i fadet.
- Klip små stykker af bacon og put i fadet.
- Drys revet citronskal over.
- Drys lidt salt over.
- Tilsæt et par dl boullionsaft.
- Find en franskbrødsform og put 5 skiver bacon ned i formen.
- Læg kødmassen ned i fadet og vikl bacon omkring.
- Put både formen med farsbrød og frugtfadet ind i ovnen til kartoflerne og lad dem bage i 50 minutter.
Det er virkelig lækkert med kartoflerne, frugtblandingen og farsbrødet sammen. Frugtblandingen der består af svesker, bacon og pære giver en perfekt blanding af sødt, salt og surt.
Der skulle både anvendes bacon til frugtkompotten og til farsbrødet – men samlet bliver det ca. 1 pakke bacon.
Hvis farsbrødet mangler lidt farve efter det andet er færdig, kan der med fordel skrues op til grill indtil det har den rigtige farve.