Ferratum – Anmeldelse af Kviklån

Her kan du læse om et af de dyre kviklånefirmaer i Danmark – Ferratum. Jeg vil gennemgå hvem de er, hvad de tilbyder og hvordan lånet fungerer.

De seneste år er kviklån blevet mere udbredte i Danmark, og der er dukket det ene kviklånfirma op efter det andet. Et af dem er Ferratum, og formålet med denne artikel er at give dig et overblik over hvem de er og hvad de tilbyder.

Hvis du selv har erfaringer med at låne hos Ferratum er du meget velkommen til at dele dine erfaringer i en kommentar nederst. Det samme gælder hvis du finder en fejl, der bør rettes i artiklen.

Hvem er Ferratum?

Vi starter lige med at kigge på hvem Ferratum er. Det er altså et af kviklånefirmaerne i Danmark, der efterhånden har været på markedet i nogle år. Deres hjemmeside er Ferratum.dk og bag står det finske firma Ferratum OYj ifølge CVR registret.

Den 17. december 2019 meddelte Ferratum deres kunder, at alle låneaftaler blev overdraget fra Ferratum Denmark ApS til Ferratum Bank p.l.c. gældende fra samme dato. Ferratum Bank p.l.c. er et selskab i Malta. Herefter skiftede Ferratum hjemmeside fra ferratum.dk til ferratumbank.dk.

Det bør også nævnes, at Ferratum omtales i DR’s dokumentar “Kongerne af Kviklån” fra 2019. Her møder vi flere personer der har fået deres økonomi ødelagt af kviklån. Desuden ses på hvordan lånene markedsføres samt hvordan selskabet bag skattemæssigt er oprettet.

Hvordan fungerer et Ferratum lån?

Ligesom andre kviklån fungerer et Ferratum lån ved at du indtaster hvor mange penge du ønsker at låne. Så sender du ansøgningen afsted og på få sekunder bliver du kreditgodkendt og får pengene udbetalt.

Hos Ferratum kan du få en kredit op til 20.000 kroner. Du skal som minimum betale 12,5% af lånebeløbet tilbage hver måned – dog minimum 500 kroner. Låner du 20.000 kroner svarer det til at den månedlige ydelse er 2500 kroner. Det meste af disse går til renter, men der er dog en smule afdrag hver måned.

Ferratum tilbyder for nye kunder rentefrit lån i 30 dage.

Du skal betale en ydelse hver måned og du betaler med et girokort, som du får tilsendt månedligt. Renteudgifterne bliver naturligvis automatisk indberettet til Skat, og vil dermed indgå i dit skattefradrag.

Det koster også hos Ferratum hver gang du trækker på kreditten. Her koster det et gebyr på 12,5% af det beløb du trækker ud, som lægges oveni det du skylder.

Vivus vs Ferratum – Hvem er dyrest?

Jeg har også skrevet om hvordan Vivuslån fungerer her, og derfor er det selvfølgelig også relevant at sammenligne de to typer lån.

Selve debitorrenten for et Ferratumlåner 94,91% og ÅOP er 124,22%. Til sammenligning er debitorrenten for et Vivuslån 243,3% og ÅOP 816,67%. Der er altså ingen tvivl om at et Vivuslån er dyrere. En anden måde at kunne se det på er at ydelsen på et Vivuslån er 2400 kr. hvis du låner 12.000 kroner, mens den er 2500 kr. hvis du låner 20.000 kroner hos Ferratum. Og bemærk at her har du kun betalt renter ved Vivus, mens du faktisk afdrager lidt hos Ferratum.

I modsætning til Vivus har Ferratum nemlig valgt en model, hvor man som minimum skal afdrage lidt hver måned. Ydelsen er lidt højere end renteudgifterne, så du betaler en smule af hver måned.

Herudover bør det også nævnes, at du ved et Vivuslån skal betale rentebetaling hver 30. dag, mens du ved Ferratumlån skal gøre det én gang månedligt. Du vil altså oftere skulle betale rentebetalingen ved Vivus, end du skal ved Ferratum.

En ulempe ved Ferratum i forhold til Vivus er at de tager et gebyr på 12,5% hver gang du trækker på den kredit du får hos dem. Det betyder at hvis du for eksempel trækker 1000 kroner ud, bliver der også pålagt et gebyr på 125 kroner oveni kreditten.

Hvem kan låne hos Ferratum?

Når du ansøger om et lån hos Ferratum, bliver du kreditgodkendt. Det er lovpligtigt, men tager kun få sekunder. Blandt andet slås der op i RKI registret og Debitorregistret, og hvis du er registreret her kan du ikke låne hos Ferratum.

Hvordan betales et Ferratumlån tilbage?

For at betale et Ferratumlån tilbage skal du altså betale det lånte beløb, gebyrer og renter tilbage. Du betaler månedligt og får en faktura du skal betale. Der er en minimumsydelse, og af denne indgår det meste til renter, men der er en smule afdrag.

Hvis du nu pludselig har penge til at betale gælden ud, kan det godt lade sig gøre. Men der er det specielle ved Ferratum, i hvert fald før i tiden, er at det kræver du skriver til deres kundeservice, for at få at vide det beløb du skal betale ind via dit indbetalingskort. Dette skyldes at Ferratum ikke registrerer betalingen den dag du betaler dem, men to dage senere, og derfor tager 2 dages renter ekstra.

For nyligt indførte Ferratum at betalinger kan ske med Trustly, hvorefter betalingen skulle ske med det samme.

Jeg håber dette gav dig et overblik over hvad Ferratum er og hvordan et Ferratumlån fungerer. Hvis du selv har nogle erfaringer, er du meget velkommen til at skrive en kommentar nedenunder.

Bemærk at satserne der er angivet i denne artikel, kan have ændret sig siden artiklen blev skrevet. Tjek selv de seneste satser ud på firmaets hjemmeside.

0 0 votes
Article Rating

Andreas Andersen

Forfatter og grundlægger af IT-blogger.dk, der har blogget om IT-emner siden 2012. Findes på Mastodon på @aphandersen@ansico.dk

You may also like...

Abonner
Giv besked ved
guest

0 Comments
mest stemt på
nyeste ældste
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x