Grøn Giftkage med Chokoladeglasur
Ingredienser:
Giftkage
- 250 g sukker
- 250 g blødt smør
- 3 æg
- 250 g mel
- 2 tsk bagepulver
- 1 tsk vaniljesukker
- 1,5 dl mælk
- 1 spsk mandelessens
- 3 spsk grøn frugtfarve
Chokoladeglasur
- 500 g flormelis
- 6 spsk kakaopulver
Fremgangsmåde:
Giftkage
- Smør og sukker piskes til en blød masse. Herefter tilsættes æggene lidt ad gangen under omrøring.
- Mel, bagepulver og vaniljesukker blandes og sigtes i smørblandingen under omrøring lidt ad gangen skiftevis med mælk, mandelessens og farve.
- Kagen bages i en lille bradepande ved 180 grader (ikke varmluft) i ca. 30 min.
Når kagen er afkølet, kan glasuren hældes på.
Chokoladeglasur
- flormelis og kakaopulver blandes.
- Kogende vand tilsættes forsigtigt under omrøring indtil glasur haft opnået den rette konsistens.
- Glasuren hældes på kagen og stilles til afkøling/tørring.
Giftkagen kan med fordel laves dagen før, da den kun kommer til at smage endnu bedre efter at have fået lov til at “trække” lidt.