Kalv i flødesauce
Her er dagens middag – kalv i flødesauce. Saucen er lidt tynd og kan godt minde en smule om suppe, men det smager rigtig godt.
Det skal du bruge
1/2 bk karse
olivenolie
1 ps kartofler
2 pk. Kalvekød i tern, bov eller klump
evt. smør
2 1/2 dl piskefløde
1 citron
salt og peber
1/2-1 blomkål
1 bdt asparges
50 g skalotteløg
Sådan gør du
Kartofler
1. Skur kartoflerne og kog dem i saltet vand, så det lige dækker, i ca. 15 minutter.
2. Sluk for varmen og lad kartoflerne trække færdige i vandet.
3. Hæld vandet fra og vend dem med lidt smør eller olivenolie.
Grønt
1. Pil løgene og hak dem.
2. Knæk enderne af de grønne asparges og del dem i store stykker.
3. Del blomkålen i små buketter.
Kalvekød
1. Krydr kalvekødet med salt og peber.
2. Brun det i en stor flad gryde 3-4 minutter ved god varme i en smule olie.
3. Tilsæt læg og brun dem et par minutter.
4. Tilsæt 5 dl vand og lad kødet simre i 10 minutter under låg.
5. Skru op for varmen og tilsæt blomkål, asparges og piskefløde.
6. Kog godt igennem 2-3 minutter til asparges og blomkål er møre, men stadig sprøde.
7. Smag til med salt, peber og citron