Den lækreste kiksekage – uden risiko for salmonella
Er du også vild med kiksekage, men tør ikke lave dem på grund af risikoen for salmonella? Her får du en opskrift på kiksekage UDEN æg – altså helt salmonellafri.
Du skal bruge disse ingredienser:
- Ca. 30 g smør
- 300 g mørk chokolade
- 1 dåse kondenseret mælk
- 1 pakke firkantede vaniljekiks
Og du anvender følgende fremgangsmåde:
- Først tager du en almindelig franskbrødsform og beklæder den med husholdningsfilm.
- Så hakker du chokoladen groft og smelter det i en gryde sammen med kondenseret mælk og smør, så det bliver til en ensartet masse. Har du en ensartet masse tages den straks af varmen.
- Så hælder du et tyndt lag af massen i formen, herefter et lag med vaniljekiks. Så hælder du endnu et lag af massen, så et lag kiks osv. Dette gør du indtil der er 4-5 lag kiks. Du slutter af med et lag af massen.
- Herefter stilles kiksekagen i køleskabet natten over.