Mikrobil, minibil…hvad er op og ned i forskellige bilklasser?

Når der bliver lanceret nye biler, så bliver de ofte sat i forskellige bilklasser. Her kan du få et overblik over de forskellige bilklasser.

Forleden havde jeg en snak med en, hvor snakken gik på hvad egentlig en minibil er for noget. Det var ifm. den kommende lancering af Skoda Elroq, som man betegner som en minibil. Men bilen er en del større end mange andre biler, så hvorfor hedder det egentlig en minibil? Det skal vi se nærmere på her.

Svaret på spørgsmålet er at det skyldes at minibilerne ikke er den mindste klasse af biler – det er mikrobilerne. Når man klassificerer biler i Europa, så bruger man nemlig en europæisk klassifikation hvor man klassificerer i Bilsegment A-F. Lad os kigge nærmere på de enkelte klasser.

Mikrobiler (bilsegment A)

Den mindste type af biler du kan få er mikrobilerne – det er også det man kalder for bilsegment A. Det her er meget små biler og priserne er helt i bund. I mange af dem kan man kun sidde 4 personer i og der er ikke særlig meget plads i bilerne. Motorne er heller ikke prangene, så det er ikke sådan en bil du skal ud og køre ræs i. Men det er en udemærket bybil eller en sekundær bil. De koster typisk 100.000-150.000 kroner.

Eksempler på mikrobiler er Chevrolet Spark, Citroen C1, Fiat 500, Fiat Panda, Ford Ka, Hyandai i10, Peugeot 107, Renault Twingo, Seat Mii, Skoda Citigo, Toyota Aygo og Volkswagen Up.

Minibiler (bilsegment B)

Den næste klasse af biler er minibilerne – også det man kalder for bilsegment B. Det er de her biler der godt nok er små, men de er store nok til at mange familier ville trives med at have, hvis de da ikke nødvendigvis skal have en stationcar. De koster typisk 150.000-200.000 kroner.

Eksempler på minibiler er Audi A1, Citroen C3, Fiat Punto, Ford Fiesta, Hyundai i20, Nissan Micra, Opel Corsa, Peugeot 207, Peugeot 208, Renault Clio, Seat Ibiza, Skoda Fabia, Suzuki Swift, Toyota Yaris, Volkswagen Polo og Volvo C30.

Lille mellemklassebil (bilsegment C)

Den næste klasse kalder man klassen med små mellemklassebiler eller bilsegment C. Før i tiden blev det også kaldet for Golf-klassen. Det er her en del af familiebilerne er, altså dem der skal have en barnevogn med i bilen. Priserne er typisk 200.000-300.000 kroner.

Eksempler på små mellemklassebiler er Audi A3, Citroen C4, Ford Focus, Hyundai i30, Opel Astra, Peugeot 308, Seat Leon, Skoda Octavia, Toyota Corolla, Volkswagen Golf og Volvo V40.

Stor mellemklassebil (bilsegment D)

Så kommer klassen med store mellemklassebiler – også det man kalder for bilsegment D. Det er dem som ofte også bruges som firmabiler.

Eksempler på store mellemklassebiler er Audi A4, Audi A5, Citroen C5, Ford Mondeo, Hyundai i40, Peugeot 508, Skoda Superb, Toyota Avensis, Volvo S60 og Volkswagen Passat.

Store premiumbiler (bilsegment E)

Den næste klasse er den klasse de fleste ikke har råd til. Det er de store premiumbiler, der er kæmpestore og hvor motoren også er store.

Eksempler på biler i denne klasse er Audi A6, Audi A7, Volvo S80 og Volkswagen CC.

Store luksusbiler (bilsegment F)

Den sidste klasse er klassen med luksusbiler. De er meget dyre, både i anskaffelse og drift.

Eksempler på biler i denne klasse er Audi A8 og Tesla Model S.

5 1 vote
Article Rating

Andreas Andersen

Forfatter og grundlægger af IT-blogger.dk, der har blogget om IT-emner siden 2012. Findes på Mastodon på @aphandersen@ansico.dk

Abonner
Giv besked ved
guest


0 Comments
mest stemt på
nyeste ældste
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x