MobilePay vs. Paii – hvad er forskellen?
Siden februar har Danske Banks mobilbetalingsløsning MobilePay haft en konkurrent kaldet Paii. Men hvad er egentlig forskellen mellem de to betalingsløsninger? Se det her.
Bag Paii står de danske mobilselskaber TDC, Telenor, 3 og Telia. De gør det muligt via deres app at betale med din smartphone i butikker og internetbutikker. Pengene kan du trække fra dit betalingskort eller fra din mobilregning.
NYT! Siden denne artikel er Paii blevet overtaget af Swipp! Denne artikels indhold vedr. Paii er derfor ikke længere aktuel.
Hvad kan jeg betale med Paii og MobilePay?
Både MobilePay og Paii tilbyder at man kan overføre penge mellem mobiltelefoner. Men du kan også sagtens anvende begge to til at betale i internetbutikker, almindelige butikker eller på markeder. Det kræver blot at butikken understøtter løsningen.
Man må dog sige at MobilePay naturligt dog er mere udbredt som betalingsmulighed. Du kan næsten ikke komme hen til et kræmmermarked eller lign. uden at de understøtter MobilePay, hvilket er meget positivt da du så ikke behøver at have kontanter med på markeder.
En forskel er at Paii har tilknyttet en Paii-konto, hvor MobilePay er direkte koblet op med dit betalingskort og dermed din bankkonto. Det betyder du kan overføre penge til og fra din Paii-konto og du betaler så med penge du har stående på denne. Du kan indstille app’en så hvis du løber tør for penge på din Paii-konto, så tanker den automatisk op.
Hvad koster Paii og MobilePay?
MobilePay er for tiden helt gratis, men annoncerer at dette kun gælder frem til 1. januar 2016. Herefter vil det sandsynligvis komme til at koste et mindre gebyr at anvende MobilePay pr. transaktion hvis man ikke er kunde i Danske Bank.
Det er også gratis at overføre penge med Paii. Men hvis man betaler for SMS, skal man altså betale for SMS-gebyret hver gang man foretager et SMS-køb. Dette er dog ikke et problem for de fleste hvor det i dag stort set er standard med fri sms. Butikkerne kan også tage et gebyr for at betale med Paii, nøjagtig som de kan for at betale med almindelige kreditkort.
Er der nogen maksimumbeløb?
Ja, det er der. Med Paii kan du maks. overføre op til 7500 kr. pr. dag hvis du har tilknyttet et betalingskort. Hvis du ikke har tilknyttet et betalingskort kan du maksimum betale med 250 kr. pr. dag.
Med MobilePay kan du overføre op til 1500 kr. pr. dag. Og du kan maksimum overføre op til 50000 kr. pr. år.
Hvad er bedst – MobilePay eller Paii?
Man må sige at Danske Bank har virkelig skabt et godt produkt med MobilePay. Der er virkelig mange features, såsom at man kan dele en regning op og splejse om at betale pizzaen til en fest. Det er også en anerkendt og meget udbredt betalingsløsning. Til gengæld kommer der gebyrer fra 1. januar 2016 hvis man ikke er Danske Bank kunde, men hvis Danske Bank holder gebyret til at være pr. transaktion og ellers gebyret er forholdsvist lavt er det acceptabelt.
Desværre kan man ikke overføre så mange penge pr. dag med MobilePay, hvilket jo godt kan være en forhindring. Hvis man er på en markedsplads kan man hurtigt bruge for 1500 kr. Det kunne være interessant hvis Danske Bank kunne få sat denne grænse op.
Paii er altså ikke udbredt nok til at være den foretrukne betalingstjeneste, men hvis de holder den gratis og den bliver mere udbredt er der et godt potentiale i den. Indtil da anbefaler jeg at anvende MobilePay som din foretrukne betalingstjeneste – den kommer du længere med som det ser ud i dag.