Pita falaffel med blomkål
Her er en opskrift med hjemmelavet falaffel som kan spises i en pita sammen med salat – her med blomkål. Kan varmt anbefales.
Det skal du bruge
- ½ agurk
- ½ purløg
- 2 bæger yoghurt naturel
- ½ bæger kikærter
- ½ mini romainesalat
- ½ bæger falafelmix
- 3-5 dl (til stegning) olie
- 1 pakke pitabrød
- salt og sort peber
- 1 salatløg
- ½ blomkål
- 2 fed hvidløg
Sådan gør du
Falafler med blomkål
- Dræn vandet fra kikærterne og kom dem i en blender.
- Pil løg og hvidløg. Hak ½ løg og 1 fed hvidløg, kom det i blenderen og kør falafelfarsen til en grov mos.
- Krydr med falafelmix, lidt fintsnittet purløg, salt og peber.
- Riv eller hak blomkål (der må gerne være lidt grove stykker imellem) og vend det i falafelfarsen.
Salat
- Skyl salat og agurk og afdryp begge dele.
- Del salaten i mindre stykker, skær agurken i tern og den anden halvdel af løget i tynde skiver.
- Læg grøntsagerne på et fad.
Dressing
- Rør yoghurten med 1 fed presset hvidløg, salt, peber og fintsnittet purløg.
Falafler
- Form falafelfarsen til små aflange kugler med en ske og varm olien op i en jerngryde.
- Steg falaflerne sprøde og gyldne i 3-4 minutter og afdryp dem derefter på fedtsugende papir, fx køkkenrulle. Alternativt kan falaflerne også steges på en pande i lidt olie.
Lun pitabrødene på en brødrister. Server falafler med salat, pitabrød og dressing.